Vacature: Solutions Consultant

Wil jij samen met onze Solutions Architects de technologieën bedenken voor de events en producties die wij registreren en uitzenden? Heb jij kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Content Distribution Network (CDN) en Cloud Services? Wil jij grote complexe diensten opzetten in de dynamische mediawereld? Dan ben jij onze nieuwe Solutions Consultant!

De uitdaging

Als Solutions Consultant bij NEP ben je de onmisbare schakel tussen sales en projectmanagement en maak je onderdeel uit van het R&D team. Dit team bedenkt de meest innovatieve IT-oplossingen om live events en producties te realiseren en te distribueren naar alle mogelijke mediakanalen. Vanuit nieuwe en bestaande opdrachtgevers komen aanvragen voor verschillende (ingewikkelde) solutions bij de Solutions Consultant binnen. Samen met een Solutions Architect en Accountmanager werk je deze aanvragen uit tot een project wat gerealiseerd kan worden; je begrijpt wat er nodig is, onderzoekt wat er al in huis is en wat er nog geïnvesteerd moet worden.

Daarnaast maakt de Solutions Consultant de aanvragen inzichtelijk voor de teamleden; je definieert technische specificaties, maakt koppelingen met andere tools en functionele gebruikerseisen.  Vervolgens presenteer je het projectvoorstel aan de klant, waarnaast je onderhandelt met leveranciers. Na het sluiten van de deal werk je het project tot in detail uit en draag je het over aan een van de projectmanagers.

Ben jij

…bekend met team management, process mapping en het ontwikkelen van business cases? …ervaren in het opzetten van grote complexe diensten? …iemand die hoge kwaliteitseisen stelt aan oplossingen?

Bovendien:

Wat kun je verwachten

Wij bieden een afwisselende baan in een open en collegiale werksfeer. Je werkt in een enthousiast en gepassioneerd team en wordt goed opgeleid en begeleid tijdens je inwerkperiode. Humor en plezier staan centraal in het werk. Je krijgt alle kansen je verder te ontwikkelen, te specialiseren of door te groeien, sterker nog: dit stimuleren we zelfs! Uiteraard bieden we een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Over NEP

Van de Oscars tot de Olympische Spelen, NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek. NEP telt meer dan 3.000 medewerkers, gedreven door passie en met focus op technische innovatie. Samen ondersteunen zij producties in meer dan 65 landen, op alle 7 continenten. Naast het hoofdkantoor in Amerika heeft NEP locaties in Engeland, Ierland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Finland, Zwitserland, België, Canada en Verenigde Emiraten.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Kom dan ons team versterken en stap in de wereld waarin je meewerkt aan de nieuwste oplossingen! Stuur jouw CV en bijbehorende motivatiebrief naar werkenbij@nepgroup.com!

Share