Live Support Engineer Postproductie

Ben jij bekend met zowel AV-techniek als IT en wil jij support leveren op een eindproduct dat ‘s avonds voor een groot publiek zichtbaar is op de buis? Heb jij de ambitie om het als IT-er te gaan maken in de Broadcast industrie? Wij bieden je de kans om bij ons aan de slag te gaan als Live Support Engineer Post!

De uitdaging

Als Live Support Engineer Post bekleed je een unieke rol waarbij je je bezighoudt met zowel AV techniek als IT. Technisch gezien doen we bij NEP iets dat nergens anders gebeurd, dus als je wil werken binnen een innovatieve omgeving waarin gewerkt wordt met de nieuwste technieken, dan zit je bij ons gebakken. Vanuit je rol zal je support verlenen aan onze postproductie omgeving. Postproductie is het proces achter audio/video montage, voice-overs en kleurcorrectie voor televisieprogramma’s. Hierachter hangen complexe systemen voor contentmanagement, non-linear editing, virtuele sets en automated ingest.

Jouw belangrijkste taak wordt het opsporen, onderzoeken en verhelpen van storingen. Dit gebeurt soms onder grote tijdsdruk. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel; een productie moet immers doorgaan en tijdens een storing moet je het oplossen. Hierin ben je continue aan het schakelen met de klant en het Service Operations Center (waar de storing wordt gemeld). Je bent communicatief zeer vaardig en kunt snel schakelen met meerdere partijen.

Bij het team Live Support Post leveren we support op de technologie van Avid, Grass Valley en Adobe. Kennis op dit gebied is een pre, maar je bent leergierig en wordt ook door ons getraind in de techniek.

Daarnaast ga je je samen met het team bezig houden met het bedenken van- en meedenken in het technische voortraject van nieuwe shows en projecten. Je pleegt onderhoud op de gebruikte machines en implementeert nieuwe werkwijzen en hardware en houdt de evolutie van het vakgebied postproductie nauwlettend in de gaten zodat je techniek- en kennisniveau altijd up to date is.

Jij:

Wat kun je verwachten

Werken bij NEP als Live Support Engineer betekent dat je een nieuwe wereld in zult stappen. Wat er bij ons gebeurt, gebeurt namelijk nergens anders. Vanaf de eerste dag word je opgeleid en goed begeleid in je werkzaamheden. Je werkt in een enthousiast en gepassioneerd team van ongeveer 130 (broadcast) IT-professionals, in een open en collegiale werkomgeving. Je krijgt alle kansen je verder te ontwikkelen, te specialiseren en door te groeien, dit stimuleren we zelfs! Uiteraard bieden we een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Over NEP The Netherlands

Van de Oscars tot de Olympische Spelen, NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek. NEP telt meer dan 3.000 medewerkers, gedreven door passie en met een focus op technische innovatie. Samen ondersteunen zij producties in meer dan 65 landen, op alle 7 continenten. Naast het hoofdkantoor in Amerika heeft NEP locaties in Engeland, Ierland, Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Finland, Zwitserland, België, Canada en Verenigde Emiraten.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel en wil je bij ons komen werken?
Klik dan hier om te solliciteren!

 

Share