Vacature: Streaming Technology Engineer

Wil jij je vastbijten in onze complexe multimedia oplossingen? Zie jij het als een uitdaging om mee te werken aan het ontwerp, de implementatie en het beheer van de streaming video platformen die we bij NEP ontwikkelen, hosten en beheren? Ben je daarnaast bekend met netwerktechnologie en streaming protocollen en wil jij mee in de groei waar we momenteel vol in zitten? Voor ons team in Hilversum zijn wij op zoek naar Streaming Technology Engineers!

De uitdaging

Bij NEP ontwikkelen, hosten en beheren we Video On Demand en Live Streaming platformen voor klanten als FOX, NPO, Videoland en Pathé Thuis. Als Streaming Technology Engineer bekleed je een derdelijns functie waarin je support geeft, maar waarin je ook je aandeel levert binnen projecten.

Je werkt samen met collega’s uit de andere IT teams, het sales team en ons Service Operations Center. Je bent verantwoordelijk voor de derdelijns behandeling van incidenten, problemen en changes. De incidenten en problemen worden vooral doorgespeeld vanuit de collega’s van het Service Operations Center, maar het kan ook voorkomen dat deze direct vanuit de klant binnenkomen. Binnen projecten lever je de input voor de architectuur die ja na goedkeuring samen met collega’s van de afdeling R&D en de System Architect gaat bouwen binnen een DevOps omgeving. Uiteindelijk neem je deze zelf in beheer.

Ben jij?

…Bekend met netwerktechnologie en streaming protocollen? …Ervaren in het ontwerpen, implementeren en beheren van streaming video platformen? …Degene die het volledige vertrouwen van onze klanten heeft als het gaat om het oplossen van derdelijns problemen?

Daarnaast

Is het een pre, maar geen must:

Wat kun je verwachten

Wij bieden een afwisselende baan in een open en collegiale werksfeer. Je werkt in een enthousiast en gepassioneerd team van ongeveer 130 (broadcast) IT-professionals en wordt goed opgeleid en begeleid tijdens je inwerkperiode. Humor en plezier staan centraal in het werk. Je werkt op het hoofdkantoor van NEP The Netherlands en je krijgt alle kansen je verder te ontwikkelen, te specialiseren of door te groeien. Sterker nog: dit stimuleren we zelfs! Uiteraard bieden we een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Over NEP

De vraag naar IT-specialisten was nog nooit zo groot. Binnen nu en twee jaar komt Europa 1 miljoen IT-specialisten tekort! NEP is met meer dan 2.000 medewerkers het grootste media technologiebedrijf ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld op het gebied van TV-producties, studio-automatisering, TV-formats en de verwerking van videocontent. Wij leveren wereldwijd diensten aan onder meer omroepen, producenten, contenteigenaren en het bedrijfsleven. In Nederland zijn wij verantwoordelijk voor meer dan 4.000 producties per jaar en staan we aan de technische basis van veel grote TV formats.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Kom dan ons team versterken en stap in de wereld waarin je meewerkt aan de nieuwste broadcast oplossingen! Stuur jouw CV en motivatie naar werkenbij@nepworldwide.nl.

 

 

Share