LiveCenter Operator

Van de Oscars tot de Olympische Spelen, bij ons is het altijd showtime. Hier hoef je geen saaie dagen te verwachten. Wij staan altijd klaar om er een echt spektakel van te maken. Onze opdrachtgevers verwachten immers niet anders. Ze rekenen op ons om de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek.

Samen met meer dan 4.500 mensen ondersteunen wij producties in meer dan 65 landen, op alle 7 continenten. Je hoeft dus niet te verwachten dat je bij ons altijd op dezelfde plek zit.

LiveCenter Operator

Ben jij bekend met complexe broadcast omgevingen? Heb je kennis van IT en mediatechniek en wil jij je op het hoogste niveau doorontwikkelen? Wordt dan een van onze nieuwe LiveCenter/ MCR Operators!

De uitdaging

Het LiveCenter is de spil van iedere workflow, hier komen alle componenten bij elkaar. Je moet het eigenlijk zien als onze gateway naar de rest van de wereld. Veel meer dan een traditionele master control room (MCR), is ons LiveCenter/ MCR naast een dynamisch en professioneel verbindingscentrum een technische spil in geavanceerde workflows. Naast connectiviteit met vele locaties wereldwijd, zowel via satelliet als fiber, biedt het al onze broadcast services en volledige regie. Het LiveCenter/ MCR beschikt over directe koppeling met onze Cloud regies, studio’s, regiewagens, de grote verbindingscentra en onze eigen complexe postproductie-omgeving. Dit maakt volledige internationale producties, van camera tot eindregie mogelijk.

Als LiveCenter/ MCR Operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van alle techniek in het LiveCenter. Hieronder vallen verschillende ingest/playout systemen, satellietschotels, audio- en videoverbindingen, intercom, streaming platform en andere broadcast gerelateerde techniek. Je bekleedt een veelzijdige functie. Dagelijks ben je verantwoordelijk voor het live instarten van programma’s op zender, het downlinken van satelliet feeds, het registreren en/of doorzetten van grote studioprogramma’s en voetbalwedstrijden, tot het schakelen, mixen en regisseren van complete programma’s. Je geeft telefonisch of via intercom ondersteuning aan collega’s en opdrachtgevers. Dankzij jouw oplossingsgerichtheid ben je in staat mee te denken met onze opdrachtgevers. Het is daarbij belangrijk dat je in staat bent om onder druk snel te kunnen schakelen, maar ook accuraat bent. Je krijgt namelijk regelmatig te maken met last minute verzoeken, om ook na de aanleverdeadline nog een programma op zender te krijgen. Je hebt het vermogen om te improviseren, want programma’s moeten ‘no matter what’ op zender komen.

Ben jij?

…Een starter met een vooropleiding in de mediatechniek die zich op het hoogste niveau wil verder ontwikkelen? …Bereid om wisseldiensten te draaien en in staat om onder hoge druk zeer accuraat te blijven werken?

Daarnaast

Wat kun je verwachten?

Wij bieden een afwisselende baan in een open en collegiale werksfeer. Je werkt in een enthousiast en gepassioneerd team en wordt goed opgeleid en begeleid tijdens je inwerkperiode. Humor en plezier staan centraal in het werk. Je krijgt alle kansen je verder te ontwikkelen, te specialiseren of door te groeien, sterker nog: dit stimuleren we zelfs! Uiteraard bieden we een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Durf jij je aan te sluiten bij onze familie? Ben jij net zo gedreven, vol passie en met focus op technische innovatie? Wil jij ook dat geen enkele dag er hetzelfde uitziet als de dag er voor? Stuur dan je CV met een steengoede motivatie naar werkenbij@nepgroup.com en zet je schrap.

Share