LiveCenter Operator (MCR Operator)

Het LiveCenter bij NEP is de spil van iedere live workflow waar alle componenten bij elkaar komen. Je kan het eigenlijk zien als onze gateway naar de rest van de wereld. Het LiveCenter is veel meer dan een traditionele master control room (MCR); naast een dynamisch en professioneel verbindingscentrum is het een technische spil in geavanceerde workflows. Naast connectiviteit met vele locaties wereldwijd, zowel via satelliet, IP als fiber, biedt het veel broadcast services zoals registratie en live-playouts. Het LiveCenter/MCR beschikt over directe koppeling met onze Cloud regies, studio’s, eindregies, de grote verbindingscentra en onze eigen streaming platformen en complexe postproductie-omgeving. Dit maakt volledige internationale producties, van camera tot eindregie mogelijk. 

Als LiveCenter/MCR Operator ben je verantwoordelijk voor de bediening van alle techniek in het LiveCenter. Hieronder vallen satellietonvangers en -schotels, verschillende ingest/playout systemen, audio- en videoverbindingen, intercom, streaming platforms en andere broadcast gerelateerde technieken. Je bekleedt een veelzijdige functie; dagelijks ben je verantwoordelijk voor het downlinken van satelliet feeds, routeren van het registreren en/of doorzetten van grote studio programma’s en voetbalwedstrijden, tot het instarten van live programma’s op zender. Je biedt ondersteuning aan collega’s en opdrachtgevers en helpt bij issues. Dit alles om de uitzending niet in gevaar te laten komen, want deze moet uitgezonden worden ‘no matter what’.

Wat kun je verwachten?

Interesse?
Stuur dan jouw CV (of portfolio) naar ons toe via deze link. Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar werkenbij@nepgroup.com.

Klik hier om direct te solliciteren

Share