Showcases

Nieuwe schaalbare kantoorautomatisering voor BNN-VARA

NEP verzorgt de nieuwe kantoorautomatisering (KA) voor BNN-VARA, op basis van een compleet nieuw virtueel – en daarmee schaalbaar – Microsoft Hyper-V platform. Deze infrastructuur moet voor BNN-VARA de basis vormen waarbij iedereen plaats-onafhankelijk en systeem-onafhankelijk kan werken.

BNN-VARA is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende publieke omroep. Daarbij hoorde ook de introductie van het nieuwe werken.

De oplossing

Uit oogpunt van flexibiliteit en beheer is ervoor gekozen om de infrastructuur en de dataopslag te hosten bij NEP. De back-office bestaat uit een VDI (Virtual Desktop Infrastructure) dienst. Het proces rond het packagen van de software, het migreren van gebruikersdata, de gebruikersondersteuning en de logistieke uitrol zijn door NEP grondig getest. Ook is het applicatielandschap opgeschoond en gerationaliseerd.

BNN-VARA vervangt niet alleen de desktop door een laptop, maar op applicatieniveau wordt in één klap het nieuwste operating system, de nieuwe applicatiesuite en IP-telefonie op basis van Microsoft Lync geïmplementeerd. Deze nieuwe omgeving vraagt om een ‘adoptie’ op de werkvloer, daarom wordt veel aandacht besteed aan de eerste instructies en nazorg door bijvoorbeeld ‘floor walkers’.

Resultaat

De oplossing draait in het eigen datacenter van NEP op het Media Park in Hilversum, evenals in een back-up datacenterlocatie. Het platform wordt gebouwd als vervanging van de bestaande KA-omgeving. Met het gedeelde virtuele platform wordt het schalen van serverkracht en storagecapaciteit vereenvoudigd. Waar een uitbreiding van servers voorheen dagen kon duren, is uitbreiding op het nieuwe virtuele platform binnen enkele minuten mogelijk. Investeringen in overcapaciteit op hardware zijn daarmee verleden tijd. Door gebruik te maken van een gedeeld virtueel platform worden de kosten van een IT-afdeling lager, voorspelbaar en controleerbaar. De eigen virtuele omgeving wordt uitgebreid gemonitord, ondersteund door een 24/7 beschikbaar Service Operations Center.

Share

Gerelateerd