Nieuws & Blogs

Ziggo Sport officieel vanuit het Media Park

Ondersteuning en kantorenruimte NEP The Netherlands in gebruik genomen

Hilversum, 12 januari 2017 – Vanaf vandaag brengt Ziggo Sport haar sportzenders officieel vanaf haar nieuwe ruimtes in het pand van NEP The Netherlands bij de kijker thuis. NEP ontwikkelde en bouwde voor dit doel een complete workflow, onder meer bestaand uit teleport, MCR, studio’s, Cloud Production, live en postproductiefaciliteiten en kantoren. Zij levert bovendien de gehele technische infrastructuur, operationele bediening en 24/7 support.

NEP The Netherlands werd begin 2016 door Ziggo moederbedrijf Liberty Global geselecteerd om de complete playout (eindregie) en alle technische (live) productiefaciliteiten voor de Ziggo sportzenders te bouwen, bedienen en onderhouden.

Will Moerer, Vice President Ziggo Sport: “We zijn enorm onder de indruk van alle nieuwe ruimtes, snufjes en technieken. Hier op het Media Park hebben we alles bij de hand; we hebben onze eigen nieuwe studio, Studio 11, en ruimtes en worden ondersteund door het professionele team van NEP.”

Michiel van Duijvendijk, CEO van NEP The Netherlands: “We zijn erg blij dat we live zijn en waanzinnig trots op dit huzarenstukje, zes maanden voor het bouwen van een complete zender waar normaal minimaal anderhalf jaar voor staat. We hebben er alle vertrouwen in dat Ziggo met de beschikbaar gestelde faciliteiten een optimaal resultaat gaat realiseren.”

// EIND //

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

Marleen Lassche
Communication & PR | NEP The Netherlands
M: +31 6 22 95 27 72
marleen.lassche@nepworldwide.nl
www.nepworldwide.nl

 

Share