Nieuws & Blogs

Talpa Entertainment Productions en NEP The Netherlands ontwikkelen nieuwe grensverleggende techniek voor TV-programma’s

Hilversum, 22 februari 2023In partnership met Talpa Entertainment Productions (TEP) heeft NEP de afgelopen tijd intensief gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe en bijzondere talentenshow AVASTARS, die aanstaande vrijdag 24 februari om 20.30 uur voor het eerst te zien is op SBS6. 

In AVASTARS worden de echte en de virtuele wereld op spectaculaire wijze realtime samengebracht door de combinatie van Live Motion Capture technologie en Augmented Reality. Deze combinatie van technologieën uit de broadcast en film- en game-industrie is uiterst complex en was op deze manier voorheen – realtime – niet mogelijk. NEP heeft hiervoor een workflow ontwikkeld die past binnen het productieproces van een entertainmentprogramma, die geschikt is voor een TV studio en die ook internationaal veel mogelijkheden biedt om dit format uit te rollen. Deze “Live-on-tape workflow” is daardoor uniek en grensverleggend voor deze gloednieuwe talentenshow. 

Unieke live-on-tape workflow

Arjan van Westerloo, Managing Director NEP The Netherlands: “Talpa Entertainment Productions heeft ons een tijd geleden gevraagd een live-on-tape workflow te ontwikkelen waarbij Live Motion Capture en Augmented Reality gecombineerd kunnen worden in een reguliere TV studio. Dit was een uitdaging die wij met beide handen hebben aangegrepen. In AVASTARS worden bekende zang- en danstalenten met behulp van Live Motion Capture, waarvoor zij een speciaal pak en een speciale helm dragen, samengevoegd tot een unieke Avastar. Hun bewegingen en mimiek worden door meer dan 30 camera’s vastgelegd en onze technische oplossingen zorgen vervolgens voor de realtime vertaalslag naar een volledige, unieke Avastar die in Augmented Reality op het podium in de studio te zien is, en waar de mogelijkheden voor de Avastars, het decor, props, effecten en virtueel licht oneindig zijn. Om dit allemaal live-on-tape samen te brengen hebben we nauw samengewerkt met collega-NEP bedrijven uit de Verenigde Staten en Engeland, zoals zusterbedrijven Halon en Lux Machina Consulting, die veel ervaring hebben in de film- en game industrie en ons hebben geholpen met de verfijning van de techniek voor een levensecht resultaat. Het is een uniek proces geweest waarbij alles van begin tot eind maatwerk is. We zijn onze mensen, die zo volhardend aan dit uitdagende project hebben gewerkt, heel dankbaar en we zijn trots dat het ons gelukt is.”

John de Mol, Talpa Entertainment Productions: “We verheugen ons enorm op aanstaande vrijdag, om alle AVASTARS aan Nederland voor te stellen. Het is echt een intensieve samenwerking tussen NEP en TEP geweest, waarbij TEP vanaf het begin creatief en NEP op technisch vlak betrokken was, en waarbij de technologie en vooral de vakkundige mensen dit format mogelijk hebben gemaakt. Wat begon als een wild idee, is uitgegroeid tot een spectaculair entertainmentprogramma met een uniek eigen productieproces. We hebben niet alleen een nieuw format ontwikkeld, maar ook een nieuwe techniek. Dit stelt ons in staat om meerdere formats te ontwikkelen met deze technologie.”

// END //

Foto credits: William Rutten

Meer informatie
NEP The Netherlands
Jochem Haverman, Marketing & Communication Manager
jochem.haverman@nepgroup.com
+31 6 24546801

Share