Nieuws & Blogs

Stichting AKN ontwikkelt zich tot white label studio; NEP The Netherlands bouwt future proof regieruimte

14 augustus 2017Stichting AKN wil haar TV-studio’s in het MediaGebouw aan de ’s-Gravelandseweg 80 voor allerlei partijen beschikbaar maken. Het maakt onderdeel uit van de re-branding en reviatalisering van het MediaGebouw en de TV-studio’s. Door zich te positioneren als white label studio kunnen alle programma’s bij in haar TV-studio’s gemaakt worden, ongeacht om welke omroep het gaat. NEP The Netherlands bouwde in de TV-studio in het MediaGebouw een vaste regieruimte om duurzamer en flexibeler te kunnen produceren. Door daarbij gebruik te maken van Cloud Production zijn gecentraliseerde resources eenvoudig deelbaar en kunnen deze efficiënt ingezet worden over meerdere partijen, waardoor de kwaliteit van de programma’s nog meer gewaarborgd blijft.

De regieset is volledig ontsloten op het LiveCenter van NEP en op haar core infrastructuur, waardoor NEP in het MediaGebouw aan de ’s-Gravelandseweg 80 ook een groot scala aan nieuwe diensten kan inzetten. Dankzij deze koppeling zijn de producties die door NEP in het MediaGebouw worden uitgevoerd bovendien redundant: op het moment dat de stroom uitvalt, is de locatie nog steeds in de lucht. Ook op de vaste regie in het MediaGebouw voert NEP continu preventief onderhoud uit.

De regie en apparatuur zijn gekoppeld aan NEP’s geavanceerde monitoringsysteem GrandCentral”, aldus studiobeheerders Daan Innikel en Damir Cicek bij Stichting AKN. “Dat checkt 24 uur per dag of er onderhoud nodig is door verstoringen in netwerken, apparatuur of software. Voor alle apparatuur heeft NEP reserves in huis die snel ter plekke zijn bij problemen. Het is ook altijd mogelijk terug te vallen op de centrale pool van NEP’s Cloud Production platform.

Karel van der Flier, CCO bij NEP The Netherlands: “Wij hebben een jarenlange samenwerking met AKN. We wonnen bijna alle producties uit de afgelopen tender – Zapplive, Opsporing Verzocht, de Reunie en Jacobine op Zondag – en we zijn er dan ook trots op dat deze samenwerking weer wordt verlengd. Wij beschouwen alle faciliteiten van de regie als programma-kritisch en het bouwen van een vaste, toekomstbestendige regie was voor ons dan ook niet im frage. Onze medewerkers zijn van nature gericht op het vinden van efficiency en we zijn dan ook groot geworden met innovatieve diensten waarmee onze opdrachtgevers vaak goedkoper uit zijn. De inzet van Cloud Production faciliteiten (op afroep) en het op- en afschalen van de inzet van EVS kanalen zijn daar voorbeelden van.”

— EIND —

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

NEP
Marleen Lassche, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
marleen.lassche@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share