Nieuws & Blogs

Remko Blankestein nieuwe CFO bij NEP

Hilversum, 28 juli 2020Remko Blankestein (48) is aangesteld als CFO van NEP The Netherlands. Hij start per 1 augustus in deze rol en volgt daarmee voormalig CFO Richard van Kooij op die binnen NEP een overstap maakt naar de functie van CCO.

Remko Blankestein is een bekende in de mediawereld, zo was hij eerder werkzaam als COO en CFO bij Talpa Radio, waar hij leiding gaf aan zeven staf afdelingen en zich onder meer bezig heeft gehouden met de fusie tussen 538Groep en Sky Radio Group. Verder heeft hij verschillende financiële en leidinggevende rollen vervuld bij Talpa Media, NOC*NSF, Heineken Music Hall en EMI Music Netherlands.

Blankestein: “Ik ken NEP van mijn tijd bij Talpa vanuit de samenwerking voor 538 Koningsdag en daar bewaar ik goede herinneringen aan. Het lijkt mij daarom een hele mooie uitdaging deze organisatie te helpen verder door te groeien. Ik zie dat NEP aan de voorkant heel veel aandacht besteed aan klanten, maar dat er in de processen en systemen aan de achterkant nog veel te winnen valt. Met mijn achtergrond hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen om dit mooie bedrijf naar het volgende niveau te tillen.” 

Ralf van Vegten, Managing Director NEP The Netherlands: “We zijn erg blij met de toevoeging van Remko aan ons Senior Management team. Remko heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de mediawereld en kent onze dynamische markt goed. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring een goede opvolger is van Richard van Kooij, die een mooie interne switch naar CCO heeft gemaakt. Richard speelde al een belangrijke rol in veel sales trajecten, kent de afdeling goed, heeft een goede relatie met veel van onze klanten en weet hoe een goede business case gebouwd kan worden. Ons team is weer compleet en ik verheug me erop om met elkaar mooie dingen te gaan bewerkstelligen voor ons bedrijf.” 

Share