Nieuws & Blogs

Remain In Light vindt in UpperEast one-stop-shop solution voor videocontent

4 april 2016Hilversum – Remain In Light, onafhankelijk uitgever van films en documentaires in de Benelux, verlengt tijdens MIPTV in Cannes haar contract met NEP The Netherlands, één van Europa’s marktleiders op het gebied van geautomatiseerde video workflows, innovatieve distributieoplossingen en broadcast IT services. Zij breidt haar contract daarmee uit met de software oplossing UpperEast, om het verwerken, beheren en distribueren van haar videocontent te vereenvoudigen. UpperEast biedt hierin een one-stop-shop oplossing voor onder meer contenteigenaren.

Remain In Light was op zoek naar een geautomatiseerde oplossing voor het verwerken, beheren en distribueren van haar hoogwaardige videomateriaal. De contenteigenaar vond in UpperEast van NEP The Netherlands een one-stop-shop oplossing. Remain In Light zet haar videocontent met behulp van UpperEast eenvoudig en snel door naar veel verschillende bioscopen en (VOD-)platformen als iTunes, Netflix, Google Play en XBOX LIVE.

Bert Trentels, CEO Remain In Light: “Remain In Light is erg tevreden met de samenwerking. Het kennen van, en het blind kunnen vertrouwen op de medewerkers binnen NEP is een enorme plus in tijden waarin bedrijfszekerheid, snelheid en accuraatheid van primair belang zijn. Hierdoor kunnen we ons focussen op het in de markt zetten van onze producten.

Door continu te pionieren op het gebied van producten en diensten voor geautomatiseerde ingest, contentdistributie, het lanceren van over-the-top videocontent en het monitoren en beheren van videocontent”, aldus Aad van Dam, Executive New Business bij NEP The Netherlands, “proberen wij constant de bedrijfsprocessen van onze opdrachtgevers te vereenvoudigen. UpperEast is hiervan een mooi voorbeeld.” Remain In Light maakt al langer gebruik van de Digital Media Services (DMS) van NEP en heeft nu verdere verlenging toegezegd met het gebruik van de tool UpperEast. “Wij zijn voor langere tijd een overeenkomst aangegaan met Remain In Light, wat beide partijen uitstekend bevalt.

Share