Nieuws & Blogs

Partnership NEP The Netherlands en Soliton Systems

23 maart 2016Hilversum/Amsterdam – NEP (The Netherlands), wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening voor TV en live evenementen en Soliton Systems, een zeer vooraanstaande Japanse fabrikant van real-time mobiele encoding en live video streaming oplossingen die gebruikmaken van publieke 3G/4G netwerken, gaan nauw samenwerken. Onderdeel van dit partnership is dat NEP The Netherlands distributeur wordt van het Smart Telecaster ZAO platform. Gezamenlijk introduceren zij een nieuwe generatie op H265 gebaseerde 4G bonding technologie in Europa. ZAO is een systeem dat live video streams transporteert via meerdere mobiele netwerkproviders. Het resultaat is hoge kwaliteit video verbindingen met een minimale vertraging zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van vliegtuigen en andere dure relay luchtvaartuigen.

De mobiele videolinksystemen van NEP, waarbij videobronnen vanaf motoren en helikopters via een vliegtuig of helikopter worden gerelayeerd, zijn onmisbaar bij de live registratie van grote internationale sportevenementen zoals wielerwedstrijden, marathons, zeilen en cross country skiën, evenals voor grote outdoor events waarbij gebruikgemaakt wordt van live camera feeds afkomstig van bewegende voertuigen.

Marco Pos, general manager RF Services binnen NEP The Netherlands: “Het binnen NEP ontwikkelde ‘MBS 2.0 aerial relay system’ is het meest betrouwbare flexibele en kosteneffectieve mobiele videolinksysteem beschikbaar op de internationale markt. Echter, doordat we vliegtuigen en/of helikopters nodig hebben die de videolinks relayeren blijft dit één van de meest kostbare manieren om een live sportevent in beeld te brengen. In Nederland zijn deze budgetten veelal niet beschikbaar. Daarom zijn wij ook continu op zoek naar alternatieve technologieën en systemen die niet alleen in staat zijn om een betrouwbare verbinding te verzorgen zonder gebruik van vliegtuigen, maar die ook duurzamer zijn. Met de nieuwe H265 Bonding oplossing van Soliton hebben we dat alternatief nu in huis. Wij zijn zeer onder de indruk van Soliton Solutions en haar Smart Telecaster ZAO H265 Bonding systeem en kijken uit naar onze gezamenlijke succesvolle toekomst.”

De ZAO oplossing van Soliton maakt gebruik van de meest geavanceerde, op H265 gebaseerde, hardware encoding. De manier waarop Soliton deze encoding heeft geïmplementeerd resulteert in een minimaal 50% efficiënter gebruik van bandbreedte in vergelijking met de nu in de markt gebruikte systemen. Ter indicatie: een 3Mpbs Soliton H265 video stream heeft dezelfde videokwaliteit als een 6 Mbps videostream gebaseerd op H264 technologie. Het 4G bonding algoritme is ook sterk verbeterd in vergelijking met andere 4G bonding systemen. Het resultaat is een veel betere beeldkwaliteit, zelfs met een minder sterk 4G signaal, in combinatie met een minimale vertraging van minder dan een halve seconde. Het is met de ZAO zelfs mogelijk om 2-weg communicatie te hebben tussen het camerateam en het regieteam, zonder significante vertraging.

Vanzelfsprekend is het ZAO platform van Soliton in combinatie met het door NEP zelf ontwikkelde remote camera controle- en roodsignalering systeem volledig geïntegreerd binnen het NEP Cloud Productie concept.

“Wij kijken erg uit naar de samenwerking met NEP”, aldus Mogens Jensen, managing director van Soliton Systems Europe. “Gezien de drive van NEP op gebied van innovatie en kwaliteit, zijn wij niet alleen partner geworden om aan hun behoeften op korte termijn te voldoen. We werken samen om onze complete range aan mobiele video/data transport units te ontwikkelen en toekomstvast te maken. Een toekomst die voor ons beiden erg spannend is!

Share