Nieuws & Blogs

Nieuwe playout en live production faciliteiten Ziggo Sport naar NEP Nederland

Hilversum, 23 juni 2016

NEP Nederland, wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie, is door Liberty Global geselecteerd om de complete playout (eindregie) en alle technische (live) productiefaciliteiten voor de Ziggo sportzenders te bouwen, bedienen en onderhouden. Daarmee is NEP in Europa de grootste leverancier van sport playout faciliteiten.

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo Sport, is samensteller en leverancier van in totaal zeven televisiekanalen. Daaronder valt het open Ziggo Sport kanaal dat exclusief voor Ziggo abonnees beschikbaar is en een betaalde televisieservice, genaamd ‘Ziggo Sport Totaal’. Deze service bestaat uit zes kanalen en wordt doorgegeven door de televisieaanbieders in Nederland. Daarnaast zijn er voor de uitzendingen van de Formule 1 Grand Prix vijf extra internetkanalen/-streams.

NEP verzorgt de volledige techniek rondom de Ziggo zenders in Hilversum, met een door NEP in-huis ontwikkelde en gebouwde, complete workflow. Deze workflow sluit naadloos aan op die van Ziggo en behelst onder meer teleport, MCR, studio’s, Cloud Production, live en post production faciliteiten en kantoren. NEP levert daarbij niet alleen de technische infrastructuur, maar draagt ook volledig zorg voor de operationele bediening en levert 24/7 support.

Ziggo Sport wordt gehuisvest op de kop van het Media Park, tegenover museum Beeld en Geluid, in NEP Studio 20. In navolging op de met remote editing (2006) en Cloud Production (2015) ingeslagen weg, wordt Ziggo’s infrastructuur volledig in NEP’s private Cloud opgenomen. De komende paar maanden wordt de technische infrastructuur niet alleen gebouwd in NEP’s datacenter, maar na een grondige verbouwing ook in de kantoren, technische ruimtes en studio’s.

Gedurende het project werkt NEP nauw samen met het team van Ziggo Sport, evenals met de producenten Southfields en The Media Brothers; de programma’s Peptalk en F1 maken ook deel uit van de dienstverlening van NEP.

Will Moerer, Vice President Ziggo Sport: “Dankzij de huisvesting bij en ondersteuning van NEP kunnen we gebruik maken van nieuwe studio’s en innovatieve technologieën, wat de productie van onze sportprogramma’s enorm verrijkt. We zijn enthousiast over de verhuizing naar het Media Park, alle partijen komen hier bij elkaar.”

“We hebben hard gewerkt aan het technisch ontwerp, de operationele invulling, en de verbouwing. Het is een groot project”, aldus Michiel van Duijvendijk, CEO van NEP Nederland. “Met deze stap loopt Ziggo Sport wereldwijd voorop. Live Production Rooms voeren eenvoudig diverse functies uit, van playout tot montage. Deze flexibiliteit geeft Ziggo de mogelijkheid snel en adequaat in te spelen op live gebeurtenissen. Wij geloven sterk in het bieden van een complete end-to-end oplossing aan onze opdrachtgevers, een one stop shop voor managed services: van registratie tot wereldwijde distributie. Zeer efficiënte managed services met hoge kwaliteit, aan de top van de broadcast industrie. De deal met Ziggo past perfect in deze wereldwijde strategie.”

// EIND //

Over NEP Nederland
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

Marleen Lassche, communicatie & PR
Marleen.lassche@nepworldwide.nl
06-22952772

Share