Nieuws & Blogs

Nieuwe NEP LiveCenter: hoogwaardige spil in geavanceerde workflows

Hilversum, 17 december 2019“In het volledig vernieuwde LiveCenter van NEP is monitoring gecentraliseerd door schermen over de complete wand. Hier koppelen we alle denkbare verbindingen aan elkaar. Het LiveCenter is in feite een super-MCR waardoor we toegang hebben tot alle mogelijkheden en de regie over het productieproces duidelijk bijeen is gebracht. Van sourcing tot montage, het verrijken van content en live commentaar tot distributie: direct door naar de play-out”. zegt Victor van Weijen, Teamleader LiveCenter.

“Een mooie overzichtelijke ruimte waar alle afkijk is gecentraliseerd. Dat is hét voordeel van het nieuwe NEP LiveCenter,” zegt Victor van Weijen, Teamleader LiveCenter. Van Weijen slaat de brug tussen techniek, cloudoplossingen en content. In av-vakjargon: de workflow.

“We zijn direct aan het datacenter gekoppeld en alle dienstverlening is op elke positie uit te voeren en direct te monitoren. Omdat wij echt 24/7 in de lucht zijn, hebben we die verhuizing gefaseerd laten verlopen. Alles is nu operationeel.”

Volledige producties
Het LiveCenter is een professioneel verbindingscentrum, een kwalitatief hoogwaardige spil in geavanceerde workflows. Naast wereldwijde connectiviteit beschikt het LiveCenter over directe koppeling met cloudregie, studio’s, regiewagens, verbindingscentra en de complete postproductie-omgeving. Dit maakt volledige producties, van camera tot eindregie, mogelijk.

Van Weijen geeft een praktijkvoorbeeld: “Wij zijn technisch verantwoordelijk voor alles van Ziggo Sport. Zo sourcen we een Engelse wedstrijd: het satelliet-signaal komt via de schotel op het dak van het Studio Centrum binnen en wordt opgenomen, in de regie wordt deze feed geschakeld in de live studio-uitzending, kunnen daar graphics aan worden toegevoegd en live-commentaar ingesproken. Vervolgens wordt het doorgezet naar de play out en gedistribueerd naar de kijkers thuis, zowel op televisie als online.”

Wereldwijde connectiviteit
“Vanwege onze wereldwijde connectiviteit kunnen we letterlijk en figuurlijk snel schakelen. Bij een incident op Schiphol of Londen kunnen wij materiaal uit de hele wereld binnenhalen. Die content kunnen we direct verwerken, desgewenst verrijken en meteen doorzetten naar de play-out om vervolgens zowel lineair als online te distribueren. Van sourcing tot distributie en alles wat daartussen zit.  Voor ons is er al vrijwel geen verschil meer of iets lineair of online te zien is. Daar zit de grootste uitdaging: omdat er zoveel tegelijk te zien is hebben wij die grote wanden nodig. Er komt nog meer content bij, dus de technische backend moet alles kunnen verwerken. Het is mooi en effectief als je in één ruimte het totaaloverzicht kunt bepalen én bewaken. Dat kan nu nog beter in NEP’s nieuwe LiveCenter.”

Met dit technische design en de realisatie van het ultrasnelle LiveCenter zet NEP The Netherlands een nieuwe stap in het optimaliseren van effectieve productieprocessen.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal graag contact opnemen met:

NEP
Jochem Haverman, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 24 54 68 01
jochem.haverman@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP The Netherlands voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productie-oplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share