Nieuws & Blogs

Nieuwe future proof regieruimte van Stichting AKN live met Jacobine op zondag

20 oktober 2017De nieuwe vaste regie van Stichting AKN is donderdag 19 oktober met de productie van het KRO-NCRV programma Jacobine op zondag succesvol operationeel gegaan. Stichting AKN positioneert zich steeds meer als white label studio waarbij alle programma’s in haar studio’s worden gemaakt, ongeacht om welke omroep het gaat. NEP The Netherlands bouwde hiervoor in de TV-studio in het MediaGebouw aan de ‘s-Gravelandseweg 80 een vaste regieruimte om onder meer duurzamer en flexibeler te kunnen produceren. De door NEP geregistreerde programma’s Zapplive (KRO-NCRV) en Opsporing Verzocht (AVROTROS) gaan respectievelijk zaterdag 21 en dinsdag 24 oktober met de nieuwe regie live onair.

De regieset is de afgelopen periode gebouwd en volledig ontsloten op het LiveCenter van NEP en op haar core infrastructuur, waardoor NEP in het MediaGebouw ook een groot scala aan nieuwe diensten kan inzetten. Dankzij deze koppeling zijn de producties die door NEP in de TV-studio van AKN worden uitgevoerd bovendien redundant, inclusief 24/7 monitoring met NEP’s geavanceerde monitoringsysteem GrandCentral.

“Ik ben erg tevreden over de oplevering van onze nieuwe regieset en de koppeling aan NEP’s bestaande infrastructuur. NEP heeft met haar mensen en vooruitstrevende technieken vakkundig werk afgeleverd”, aldus Michiel Leijenaar, Directeur AKN. “Hiermee hebben we een toekomstbestendige regie gerealiseerd en kunnen we goed inspelen op de behoeften van de verschillende omroepen. In combinatie met onze white label studio positionering bieden we daarnaast ook buitenproducenten de kans gebruik te maken van onze faciliteiten.”

Karel van der Flier, CCO bij NEP The Netherlands: “De afgelopen maanden is er samen met AKN hard gewerkt en uitvoerig getest om deze vaste regie op tijd gereed te krijgen. Jacobine op zondag had de primeur om als eerste gebruik te maken van de nieuwe regie en bijbehorende infrastructuur. En met succes. Binnenkort volgen ook de producties van Zapplive, Opsporing Verzocht, De Reünie en De slimste mens. We zijn trots op het vertrouwen dat AKN in ons heeft en kijken er naar uit deze samenwerking met onze innovatieve diensten nog verder uit te bouwen. Bijvoorbeeld met Cloud Production waarbij gecentraliseerde resources eenvoudig deelbaar zijn en efficiënt ingezet kunnen worden over meerdere partijen, waardoor de kwaliteit van de programma’s nog meer gewaarborgd blijft.”

Share