Nieuws & Blogs

NEP The Netherlands voldoet aan ISO27001 norm

Hilversum, 26 juli 2016NEP The Netherlands, wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie, voldoet per 22 juli officieel aan de internationale norm voor informatiebeveiliging (ISO27001). Het certificaat toont aan dat de – zeer vertrouwelijke – gegevens waarmee NEP The Netherlands werkt, zeer goed beveiligd zijn en dat de organisatie ‘in control’ is.  De kans op onwettige of onbevoegde toegang tot de data die NEP in beheer heeft is hiermee zeer klein. De certificering is van toepassing op de Digital Media Services (onder meer ingest, quality control en digitale distributie naar contentplatformen), het TimesSquare Video on Demand platform, de Playout- en LiveCenteromgevingen en alle managed hosting diensten van NEP The Netherlands.

ISO/IEC 27001 is de strenge internationale norm op het gebied van Information Security Management Systems (ISMS). Informatiebeveiliging speelt, mede door het toenemen van externe risico’s, een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de media-industrie. Ontwikkelingen als clouddiensten zorgen ervoor dat bedrijven hun beleid moeten blijven verbeteren en aanscherpen. NEP The Netherlands werkt met zeer gevoelige informatie en videocontent en dient alle processen rondom informatiebeveiliging goed op orde te hebben. Een onafhankelijk auditor beoordeelde NEP zeer positief, zonder een enkele afwijking. NEP voldoet daarmee aan de internationale standaard voor het beveiligen van systemen die informatie bevatten. Hierdoor zijn de gegevens van klanten gewaarborgd, en worden ze op een gestandaardiseerde manier beschermd.

Na een twee weken durende audit in februari en mei is het certificaat is op vrijdag 22 juli definitief aan NEP The Netherlands verstrekt.

Ralf van Vegten, CIO NEP The Netherlands; “Wij maken voor het leveren van de diensten aan onze opdrachtgevers op de achtergrond vaak gebruik van gedeelde technische platformen en infrastructuren. Door deze toenemende complexiteit wordt het demarqueren van informatiesystemen steeds ingewikkelder. Dit maakt het behalen van het certificaat, en dat zonder één afwijking, extra bijzonder. Met dit certificaat laten wij aan onze opdrachtgevers, leveranciers en stakeholders zien dat informatieveiligheid een topprioriteit heeft binnen onze bedrijfsvoering. Ik ben uitermate trots op onze mensen en hun inzet, dit certificaat is weer een bevestiging van de hoge kwaliteit die wij altijd nastreven!

— EIND —

Voor meer informatie:
NEP
Marleen Lassche, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
marleen.lassche@nepworldwide.nl

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share