Nieuws & Blogs

NEP neemt een van de grootste groene studio’s van Europa in gebruik

Hilversum, 31 oktober 2018NEP heeft in één van haar studio’s op het Media Park een van de grootste green screens van Europa gebouwd. De groene wand in Studio 4 meet liefst 25 meter breed. NEP verlaagt hiermee de drempel om virtuele decors in te zetten voor kortlopende producties. De virtuele en augmented reality productie tools, waaronder real-time data en statistieken integratie in combinatie met de meest realistische render kwaliteit die in de markt beschikbaar is, komen daarmee beschikbaar voor de gehele markt.

NEP heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in state-of-the-art render engine technologie en het bouwen van een team van dertig designers, technical artists en ontwikkelaars. Dit team is verantwoordelijk voor televisieproducties in de Nederlandse markt, maar ook in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Thailand, Italië en het Midden-Oosten. Daarnaast hebben zij gewerkt aan de ontwikkeling van een end-to-end workflow, inclusief softwarelaag die moeiteloos te integreren is in meercameraregistratie. Een render engine uit de gaming-industrie brengt fotorealisme naar het broadcast domein.

De nieuwe groene studio is aangesloten op NEP’s core infrastructuur en Centralized Production platform en kan daardoor flexibel worden ingezet voor kortlopende of eenmalige producties en pilots.

Efficiënter

De omvang van de groene studio stelt programmamakers nu ook in staat grotere producties te draaien in elk willekeurig genre: van grote entertainmentprogramma’s tot game shows en van omvangrijke talkshows tot nieuwsuitzendingen. Tegelijkertijd kunnen meerdere kleine studio’s naast elkaar worden opgesteld, waardoor na afloop van het ene programma direct met het volgende gestart kan worden. Zo wordt efficiënter gebruik gemaakt van de resources en betalen afnemers alleen voor de duur van het programma. “We werken al langer samen met grote contentpartijen, maar dit maakt augmented reality ook toegankelijk voor kleinere producties,” aldus Ralf van Vegten, Managing Director NEP. “Niet iedereen kan namelijk een eigen studio inrichten, zeker als je maar voor een korte periode met augmented reality aan de slag wilt. Vanaf nu is een dagje AR echter gewoon mogelijk.”

Flexibel

NEP is vanuit Nederland wereldwijd marktleider in het bouwen van de meest realistische, dynamische en datagedreven virtuele decors. Naast deze expertise heeft NEP alle middelen in huis om volwaardige virtuele projecten, inclusief AR te draaien, en biedt hiermee een complete end-to-end oplossing. Van Vegten: “We nodigen opdrachtgevers graag hier uit om te laten zien wat we kunnen. Zo nemen we hen mee in het creatieve proces voordat het format aan de voorkant klaar is en wordt sneller duidelijk wat de mogelijkheden zijn. En die zijn met augmented reality eindeloos.”

// EIND //

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal graag contact opnemen met:

NEP
Jochem Haverman, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 24 54 68 01
jochem.haverman@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP The Netherlands voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productie-oplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

 

Share

Related