Nieuws & Blogs

NEP demonstreert exclusieve cloud production workflow tijdens UEFA Women’s EURO 2017

Hilversum, 1 augustus 2017Van 16 juli tot en met 6 augustus vindt, in diverse Nederlandse steden, het UEFA Women’s EURO 2017 plaats. NEP kondigt met trots aan dat Eurosport, host broadcaster van het event, haar niet alleen selecteerde als facilitair partner voor alle 31 wedstrijden, maar dat de bedrijven ook een partnership zijn aangegaan om innovatieve set ups van NEP’s low latency Cloud Production te demonstreren. Het glasvezelnetwerk van NEP verbindt  het Utrechtse Galgenwaard stadion met NEP’s eigen cloud netwerk en cloud regie ruimten, waardoor er een volledige cloud production workflow ontstaat.

Met zestien deelnemende landen is het UEFA Women’s EURO 2017 Europa’s grootste voetbalkampioenschap voor vrouwen. Op dinsdag 25 juli vond de wedstrijd tussen Rusland en Duitsland plaats, in het Galgenwaard stadion in Utrecht. NEP demonstreerde hierbij live haar Cloud Production: een volledig op IP gebaseerd meercamera registratieplatform, waarmee gecentraliseerde resources in NEP’s datacenter gedeeld, efficiënt ingezet en duurzaam geproduceerd kunnen worden. NEP gebruikte haar glasvezelnetwerk om het Galgenwaard stadion te verbinden met haar cloud netwerk, waar de verbonden cloud regie en shading & audio suites een compleet sportprogramma maakten – gereed voor live uitzending. Cloud Production betekent daarmee duurzame productie: gecentraliseerde resources kunnen eenvoudig gedeeld worden en daarmee ingezet bij meerdere producties en op meerdere locaties. Het borgt bovendien de hoge kwaliteit van de programma’s.

Simon Farnsworth, EVP Sports & European Technology bij Discovery Communications: “Wij zijn enorm verheugd dat we host broadcaster van de UEFA Women’s European Championships zijn, waarbij Eurosport de enige televisiezender is waarop fans iedere minuut van iedere wedstrijd live kunnen bekijken. Om ons ervan te verzekeren dat we niks missen, gebruiken we dit toernooi meer camera’s dan we ooit gehad hebben, voor welke vrouwenvoetbalwedstrijd ook. NEP is een zeer gewaardeerd en betrouwbaar partner en deelt onze focus op innovatie en op het verleggen van de grenzen van live productie. We zijn enthousiast om NEP’s low latency Cloud Production infrastructuur te testen tijdens dit grote sportevenement. Het verhoogt de efficiëntie van onze live productie en stelt ons in staat een premium kijkervaring te garanderen, op een nog duurzamere manier dan ooit tevoren.

Peter Bruggink, CTO bij NEP The Netherlands: “Wij demonstreren diverse cloud productie workflows voor Eurosport, zowel gecomprimeerd als ongecomprimeerd. Vanaf de locatie bij het stadium verbinden we meerdere camera’s, waaronder één Super Slomo camera achter het goal, een presentatiedesk met twee camera’s naast het veld, commentaar in het stadium en een cleanfeed met ons centrale platform in Hilversum. Als transportlaag wordt ons eigen 100 Gbps IP platform ingezet. In de regieruimte in Hilversum wordt de feed verrijkt met live graphics en EVS weergaven. Shading vindt plaats vanaf de centrale shading ruimte in Hilversum. Zo wordt op afstand een hoogwaardig en compleet live programma gemaakt.

Naast de volledig ongecomprimeerde workflow demonstreerde NEP hoe haar low latency Cloud Production werkt in combinatie met JPEG2000 en VC2 compressie/decompressie voor reductie van de benodigde bandbreedte. Met het gezamenlijk in kaart brengen van de verschillende technische oplossingen, bouwen Eurosport en NEP aan een basis voor toekomstige internationale projecten.

In aanvulling op Cloud Production en de volledige registratie van alle wedstrijden is NEP ook verantwoordelijk voor venue management, commentaarposities, dedicated pre en post match live posities en internationale graphics.— EIND —

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

NEP
Marleen Lassche, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
marleen.lassche@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share