Nieuws & Blogs

MasMedia: ‘Wedden dat ik het kan” eerste grote entertainmentshow met volledig virtueel decor

NEP The Netherlands verzorgt Augmented Reality

Hilversum, 18 oktober 2016 — MasMedia is met haar programma “Wedden dat ik het kan” de allereerste televisieproducent die een grote entertainmentproductie live opneemt in een volledig virtueel studio decor. Zij maakt daarvoor gebruik van het Augmented Reality platform “CUBE” van NEP The Netherlands, wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie. Hoewel er al op verschillende plekken Augmented Reality (AR) wordt toegepast in de televisiewereld, werd het nog niet eerder op deze schaal uitgevoerd. CUBE zorgt dat de afmetingen of beperkingen in een fysieke studio geen belemmering meer zijn. Elke wereld, hoe groot, klein of complex ook, behoort tot de mogelijkheden. Het decor wordt volledig (interactief) aan de inhoud van het programma aangepast.

MasMedia was op zoek naar nieuwe technieken om zoveel mogelijk sfeer toe te voegen aan haar programma, zonder buiten de studio te hoeven opnemen. Met Augmented Reality en het CUBE-platform is het decor flexibel aan te passen – per show, of zelfs per scène. Er is bovendien mogelijkheid tot interactie met het decor, omdat het decor qua samenstelling en kleur kan reageren op de situatie die in beeld is. Bovendien is het decor eenvoudig uitwisselbaar bij verkoop van het format. Bij “Wedden dat ik het kan” werd gebruik gemaakt van een volledig virtuele skyline van een grote stad, compleet met bewegende zappelin, scène en spelverloop afhankelijke graphics op billboards. CUBE is onderdeel van het volledige registratieproces. De tracking van de camera’s, de rendering en keying zijn onderdeel van het CUBE platform, evenals spellogica.

De samenwerking met NEP Graphics was zeer plezierig, de kwaliteit van het werk en de mensen hoog”, aldus Jenny Puzelik, directeur MasMedia. “NEP Graphics heeft waargemaakt wat ze beloofde. Het gebruik van AR gaat ons veel tijd en productiekosten besparen, terwijl de creativiteit behouden blijft en zelfs wordt versterkt. Hoewel het van tevoren natuurlijk spannend was, zijn we enorm enthousiast over het resultaat! En het publiek met ons, want de beleving van het publiek werd absoluut niet beïnvloed door het grote groene scherm in de studio. De spanning was even goed voelbaar! Het publiek kon, dankzij strategisch geplaatste schermen, precies zien wat de kijker thuis ook ziet.

Ralf van Vegten, CIO NEP The Netherlands en verantwoordelijk voor NEP Graphics: “Het feit dat dit nu tot de mogelijkheden behoort en dat het zo goed werkt, gaat ervoor zorgen dat TV maken radicaal verandert. Bij een ‘green screen’ studio kun je elke dag, elk kwartier, een ander decor laten zien – zonder dat je daarvoor fysieke handelingen hoeft te verrichten. Geen bouwkosten meer voor fysieke decors, geen opslagkosten en aanpassingen die zelfs tijdens de uitzending nog doorgevoerd kunnen worden. Doordat alle camera’s – crane, dolly, camera’s op statief en zelfs handheld –  uitgerust zijn met onze nieuwste tracking technology ziet het beeld er in elk shot superstrak uit. De graphics zijn realistisch en behouden, uit welke hoek ze ook worden aangeschoten, hun perspectief. Onze cameramensen hebben razendsnel leren omgaan met de nieuwe situatie. Ik ben ontzettend trots, op ons team, maar zeker ook op MasMedia, dat we deze sprong gezamenlijk succesvol gewaagd hebben!”

Van “Wedden dat ik het kan” (gepresenteerd door Sylvie Meis en Jeroen van der Boom) worden 9 afleveringen opgenomen. Aflevering 1 is zaterdag 22 oktober te zien bij SBS6.

// EIND //

Over MasMedia
MasMedia produceert al 10 jaar lang amusementsprogramma’s voor diverse zenders en omroepen en staat voor enthousiasme, professionaliteit én ervaring. Onder leiding van Marijke Schaaphok en Jenny Puzelik wordt hier met de nodige passie dag in dag uit gewerkt aan het maken van succesvolle programma’s. Door de expertise van de beide dames, gecombineerd met oudgedienden uit het vak alsmede getalenteerde nieuwelingen, komt dit productiehuis tot vernieuwende formats en frisse programma’s.

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:
Marleen Lassche, communicatie & PR
Marleen.lassche@nepworldwide.nl
06-22952772

still-nep-virtual-set-wdihk-totaal-greenscreenstill-nep-virtual-set-wdihk-totaal-ingevuld

Share