Nieuws & Blogs

Lumière vertrouwt end to end oplossing UpperEast haar content toe

11 november 2016

Hilversum, 11 november 2016 — Lumière heeft NEP The Netherlands in de arm genomen om al haar films en series te verwerken, beheren en te distribueren. De entertainment- en productiemaatschappij maakt daarvoor gebruik van NEP’s cloud based end to end oplossing UpperEast. Met deze oplossing kan Lumière al haar content via geautomatiseerde workflows leveren aan, onder meer, iTunes, Xbox en Google Play. Mediatechnologiebedrijf NEP The Netherlands is toonaangevend op het gebied van geautomatiseerde video workflows, innovatieve distributieoplossingen en broadcast IT services.

Lumière is marktleider in Scandinavische televisieseries en verdeelt een breed gamma aan films van over de hele wereld; van Amerikaanse Oscarwinnaars tot animatiefilms en Gouden Palmwinnaars, van Japanse meesterwerken tot Zweedse thrillers. Lumière brengt dit spectrum vervolgens uit in zowel haar eigen twee stadsbioscopen (Cinema Lumière Brugge en Cinema Cartoon’s Antwerpen) als overige bioscopen, op DVD en Blu-ray en op de digitale OTT en VoD platformen.

Alexander Vandeputte co-CEO bij Lumière: “We waren al langer op zoek naar een meer efficiënte manier van werken. NEP’s end to end oplossing UpperEast is voor ons de oplossing om al onze content eenvoudig en snel te distribueren. Het feit dat al onze content op één plek staat, de hoge kwaliteit van werken en de toewijding van de NEP-medewerkers waren voor ons doorslaggevend in onze keuze om voor NEP te kiezen.”

“Lumière is een mooie aanvulling op ons groeiende klantportfolio, ook omdat ze zo’n breed publiek bedient. Het is bovendien fantastisch om te zien hoe goed de samenwerking verloopt”,  aldus Aad van Dam, Executive New Business bij NEP The Netherlands. “UpperEast maakt het videocontent proces heel beheersbaar. Lumière hoeft haar content slechts één keer te uploaden, om vervolgens naar alle platformen te distribueren en de voortgang bij te houden. UpperEast zorgt voor intake, quality control en distributie. Zo kan Lumière zich bezig houden met haar eigen vakgebied: het maken en verspreiden van prachtige films en series.”

// EIND //

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

Marleen Lassche
Communication & PR | NEP The Netherlands
M: +31 6 22 95 27 72
marleen.lassche@nepworldwide.nl
www.nepworldwide.nl

Share