Nieuws & Blogs

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij professionaliseert media-archief en online learning omgeving

Hilversum/IJmuiden, 23 januari 2018De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft voor het archiveren, bewerken en publiceren van filmbeelden de samenwerking gezocht met NEP. Met NEP’s media-archief Mediabank kan KNRM haar historische en recente content op een intuïtieve manier opslaan en distribueren. Om alle videocontent bovendien veilig maar eenvoudig binnen de e-learning te publiceren, wordt er gebruik gemaakt van het VIXY videoplatform. Het complete systeem wordt in het voorjaar van 2018 volledig in gebruik genomen. TEAM ENG maakt het materiaal voor de online leeromgeving.

Jaarlijks redden de 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers van de KNRM meer dan 3.000 mensen op zee en het ruime binnenwater. De vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar om onder alle weersomstandigheden uit te rukken, vanuit 45 reddingstations met 75 reddingboten. De KNRM is als zelfstandige reddingorganisatie afhankelijk van donaties en is gebaat bij naamsbekendheid bij het Nederlandse publiek. Daarvoor maakt zij geregeld gebruik van beeldmateriaal van reddingoperaties en vrijwilligerswerk.

Voor het vindbaar archiveren van al die beelden, het snel bewerken tot bruikbare content voor nieuwsdiensten en het publiceren op digitale platforms gaat de KNRM gebruik maken van de diensten van NEP. Met media-archief Mediabank kan KNRM haar historische en recente content op een intuïtieve manier opslaan en distribueren. De content is altijd beschikbaar, veilig opgeslagen, webbased benaderbaar, in hoge resolutie te ontsluiten en altijd terug te vinden. KNRM kan de content zelf verrijken met metadata, die ervoor zorgt dat beelden en fragmenten eenvoudig en snel kunnen worden teruggevonden. Dankzij het rechtenmanagementsysteem bepaalt KNRM bovendien zelf wie toegang heeft tot welke content.

De vrijwillige bemanningsleden op de reddingboten registreren steeds vaker hun werkzaamheden op film. Voor opleidingen en oefeningen van redders vormen deze filmbeelden de basis van de lesstof die aangeboden wordt op een e-learning platform. KNRM ontwikkelde een eigen trainingssysteem, zodat de organisatie zelf bij reddinghuizen trainingen kan aanbieden. Om deze videocontent veilig maar eenvoudig binnen de e-learning te publiceren, wordt er gebruik gemaakt van het VIXY videoplatform. Hierdoor is de videocontent vanaf alle devices te benaderen; zowel op desktops en mobiele apparaten als tablets. NEP is sinds 2016 mede-eigenaar van VIXY, een videomanagementoplossing die uitgevers en eigenaren van videocontent in staat stelt videocontent op een professionele manier te beheren, publiceren en analyseren.

Ralf van Vegten, CIO NEP The Netherlands: “Ik ben enorm enthousiast over deze samenwerking. De KNRM heeft maatschappelijk gezien een onmisbare functie en is een mooi en visueel aantrekkelijk goed doel. Onze technische oplossing stelt de KNRM in staat dit met videomateriaal beter uit te nutten. Als bedrijf hebben wij al geruime tijd een intensieve relatie met de KNRM. Vier NEP-collega’s zijn vrijwillig bemanningslid bij de KNRM en wij sponsoren een serie vlogs.

— EIND —

Voor meer informatie:

NEP
Marleen Lassche, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
marleen.lassche@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share