Nieuws & Blogs

Itorium lanceert Virtual Classrooms voor impactvolle learning journeys

Hilversum, 26 januari 2021itorium, een educatietechnologie start-up van de co-founders van de Universiteit van Nederland en Vlaanderen, lanceert Virtual Classrooms, een nieuwe interactieve learning tool voor organisaties en onderwijsinstellingen. Met behulp van de meest innovatieve technologieën geven de Virtual Classrooms een nieuwe dimensie aan interactie en persoonlijk contact in een digitale leeromgeving. Hiermee speelt itorium in op de toenemende vraag van bedrijven en onderwijsinstanties naar effectieve digitale leerervaringen.

itorium is hiervoor een partnership aangegaan met mediatechnologiebedrijf NEP. De ISO gecertificeerde technische backbone en broadcast faciliteiten worden ingezet om samen interactieve en veilige leeromgevingen te ontwikkelen. Daarbij wordt een user experience gecreëerd die past bij de lesinhoud en gericht is op een ‘menselijke’ manier van leren en communiceren.

Virtual Classrooms
In de Virtual Classrooms kunnen trainers of docenten vanuit een studio, ondersteund door Augmented Reality features en LED display technologie, colleges of trainingen geven, waarbij het virtuele publiek realtime vragen kan stellen of met elkaar kan discussiëren. Daarnaast wordt momenteel de Virtual Campus ontwikkeld, een interactief immersive platform waar Virtual Classrooms in geïntegreerd kunnen worden. Op dit platform kunnen deelnemers verschillende classrooms bezoeken, kunnen zij opdrachten inleveren of met elkaar koffie drinken. Op die manier wordt online leren voor iedereen een interactieve en persoonlijk beleving.

Roel Bellinga CEO itorium, “Ons doel is om samen met onze opdrachtgevers impactvolle leertrajecten te ontwikkelen die passen in een digitale omgeving. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een leerprogramma, content creatie, of de inzet van onze interactieve learning tools, voor iedere vraag binnen het online leerproces kan itorium iets betekenen. Daarbij analyseren we de lesinhoud en zoeken we de juiste technologie om een zo natuurlijk mogelijke leerervaring te bieden, waar bestaande online leeromgevingen vaak niet op ingericht zijn. De Virtual Classrooms zijn een uitbreiding van ons huidige portfolio en bieden nieuwe mogelijkheden om online leerervaringen naar een hoger niveau te tillen Zo proberen wij het verschil te maken en met onze oplossingen online leren voor iedereen aantrekkelijk en effectief te maken.”

Over itorium
itorium gebruikt al jaren het Learning Canvas, een in-house ontwikkeld model, om wetenschappelijk onderbouwd digitale leerprogramma’s te ontwikkelen. Daarnaast produceert itorium waardevolle content als livestreams, on-demand clips of podcasts. De nieuwe Virtual Classrooms maken de mogelijkheden voor online leerervaringen oneindig en kunnen voor ieder leerdoel ingezet en aangepast worden. Zo wordt inhoud, technologie en gebruikerservaring gecombineerd om de meest effectieve leertrajecten te ontwikkelen voor organisaties en onderwijsinstellingen.

Voor meer informatie https://www.itorium.org/

Share