Nieuws & Blogs

Groot aantal satellietschotels gaat dak NEP The Netherlands verrijken

Verbouwing ten behoeve van Ziggo Sport huisvesting verloopt voorspoedig


Hilversum, 12 oktober – NEP The Netherlands, wereldmarktleider in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie, maakt zich op voor het plaatsen van een schotelpark op het dak van Studio 1 en 2. Deze schotels gaan voorzien in de downlink-faciliteiten voor, onder andere, de Ziggo Sport- en Eurosportkanalen. Naast deze ontwikkelingen verloopt ook het verbouwingstraject voor de huisvesting van Ziggo Sport voorspoedig: Studio 20 wordt in tweeën gesplitst en ingericht tot kantoor en complete studio (inclusief onder meer regieruimtes, voice booths en edit sets), en ook in het NEP datahotel worden racks gereserveerd voor Ziggo.

Voor de ruim 12.000 uur aan downlink-faciliteiten die jaarlijks vanuit het NEP LiveCenter (MCR) aan opdrachtgevers als Ziggo Sport en Eurosport wordt aangeboden, krijgt NEP The Netherlands nieuwe schotels. Deze satellietschotels worden op het dak tussen Studio 1 en 2 in geplaatst. Het betreft een overspanning van vijftien meter van de ene dragende muur naar de andere. Vanwege deze grote afstand zijn er ook enorme balken afgesteund op de staalconstructie: enerzijds om het gewicht van alle schotels te dragen, en anderzijds wegens de stabiliteit op de wind.

Globale planning
De frames en schotels worden met een kraan op het dak gezet. Deze kraan, die 200 ton kan hijsen, wordt opgesteld op de André van Duinboulevard (bij de ingang van NEP) – en overbrugt daarmee zo’n 70 meter. De André van Duinboulevard is die dagen dan ook slecht bereikbaar. De kraan wordt op zaterdag 15 oktober om 06.00 uur opgebouwd, waarna er tot 20.00 uur wordt doorgewerkt. Op maandag 17 oktober wordt alles afgemonteerd.

Overige verbouwingen
Buiten het feit dat er schotels geplaatst worden, verbouwt NEP ook de binnenkant van haar pand, om in januari 2017 Ziggo Sport huisvesting te bieden. Studio 20 is in tweeën gesplitst en bestaat nu uit Studio 20 en Studio 11. De nieuwe Studio 11 moest op zijn beurt weer worden opgesplitst in twee etages: begane grond en eerste etage. Op dit moment zijn alle ruimtes erin gebouwd (inclusief 600m2 kantoorruimte), van voice booths tot drie cloud regies, en is men bezig met de afwerkingsfase. Ook het datacenter (datahotel) van NEP wordt uitgebreid om aan alle behoeften tegemoet te komen.

Karel van de Flier, CCO NEP The Netherlands: “Zoals altijd worden alle registers opengetrokken om de uitdagende tijdlijnen te halen! Dit is het best te zien op het Hetty Blokplein, waar momenteel drie stroomaggregaten en twee koelingen staan opgesteld. Deze tijdelijke voorzieningen staan er totdat de nieuwe koelings- en netstroomvoorzieningen klaar zijn. Hierdoor kan Ziggo al sinds 19 september de apparatuur in de racks aanzetten. Wat betreft de schotels, het plaatsen daarvan is een hele happening, maar zowel wij als onze opdrachtgevers gaan er enorm veel profijt van hebben.”

// EIND //

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden, rondleidingen en beeldmateriaal:

Marleen Lassche, communicatie & PR
Marleen.lassche@nepworldwide.nl
06-22952772

Share