Nieuws & Blogs

CDN platform NEP The Netherlands backbone video-on-demand-platform NPO Start

Hilversum, 12 juli 2017De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft zijn on demand dienst, voorheen Uitzending Gemist, vernieuwd en geoptimaliseerd, en omgedoopt tot NPO Start. NEP The Netherlands is door NPO gevraagd de content distributie network- en streaming diensten, die zij in het kader van NPO Plus al aanbood, uit te breiden voor NPO Start. Het daarvoor ingerichte platform automatiseert de transcodering en distributie van high-quality content, waarbij de meest gangbare browsers en apparaten worden ondersteund.

NPO Start is sinds dinsdag 4 juli live. Gebruikers kunnen op het nieuwe platform gratis een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen. Op basis daarvan krijg je aanbevelingen die bij jouw voorkeuren passen. Een curatieteam stelt collecties samen uit het totale aanbod van de publieke omroepen, die gekoppeld zijn aan de actualiteit of aan specifieke momenten of gebeurtenissen. Ieder gezinslid kan zijn eigen kijkprofiel aanmaken en speciaal voor kinderen zijn veilige profielen ontwikkeld. De dienst wordt ook de komende tijd verder vernieuwd en verbeterd.

NEP heeft een eigen content distribution network (CDN), dat de content van NPO beschikbaar maakt op de gewenste platformen en andere CDN’s die gebruikt worden door NPO. Het CDN van NEP is de grootste van Nederland, waarvan ook andere grote partijen grootschalig gebruik maken. Met deze ene ingang bedient NEP iedereen, overal, met zowel live video als on demand films en series. Bij grote pieken, zoals bij de Olympische Spelen, het WK en EK Voetbal, kan NEP uitwijken naar andere grote CDN’s. Hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid spelen, als altijd, een grote rol.

Dankzij het CDN is op NPO Start alle videocontent van de Nederlandse publieke broadcasters – met name de content die met NPO.nl en NPOPlus.nl (Uitzending Gemist) wordt aangeboden – beschikbaar met één CDN en streaming platform. Met een gemiddeld aantal unieke bezoekers van 1,3 miljoen per week behoort NPO Start tot de best bezochte mediasites van Nederland. Naar verwachting groeit dit gemiddelde de komende jaren naar ruim 2 miljoen per week.

— EIND —

Voor meer informatie, interviewmogelijkheden en beeldmateriaal:

NEP
Marleen Lassche, Communicatie & PR
André van Duinboulevard 4
1217 WH Hilversum
Tel +31 6 22 95 2772
marleen.lassche@nepgroup.com

Over NEP The Netherlands
NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloud productie, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen. Meer informatie: www.nepworldwide.nl

Share