Nieuws & Blogs

Tribes introduceert Webinar Rooms

Amsterdam, 16 april 2020Bereik al je stakeholders nu ook in een digitale interactieve omgeving
Tribes maakt vandaag bekend met mediatechnologiebedrijf NEP in zee te gaan om digitale communicatieoplossingen in een inspirerende omgeving aan te bieden. Samen met deze strategische partner heeft Tribes het mogelijk gemaakt om geheel in Tribes-stijl, op een digitale, en vooral interactieve wijze personeel, stakeholders of andere belanghebbenden te informeren, betrekken en inspireren via een beveiligd online platform.

1,5-meter samenleving
Naar aanleiding van de huidige crisissituatie en het vooruitzicht van een 1,5-meter samenleving, is Tribes op zoek gegaan naar manieren om haar members te voorzien in een belangrijke behoefte: communicatie. Chief & Founder van Tribes, Eduard Schaepman, beseft dat je met een goede, heldere manier van communicatie juist in deze tijd een verschil kunt maken.

‘Het is zo belangrijk om nu transparant te zijn. Over de stappen die je maakt en gaat maken, maar ook over de zaken waar je nog geen antwoord op hebt. Niet alleen naar je stakeholders, maar ook naar je medewerkers en klanten. Daarvoor moet je alleen geen Skype, Zoom of Microsoft Teams gebruiken, maar professionele communicatiemiddelen. Dat bieden we vanaf nu aan samen met NEP in de vorm van high- end boardroom studio’s gecombineerd met hun interactieve webinar en webcast oplossingen’. 

Eduard Schaepman Chief & Founder van Tribes

High-end studio setting
De samenwerking met NEP behelst het complete ontzorgen van zorgvuldige (crisis)communicatie met goede, veilige technieken, zodat je als spreker op een krachtige manier overkomt en de interactie met jouw doelgroep aan kunt gaan. Daarvoor zijn ruime, inspirerende vergaderzalen van Tribes omgetoverd tot high-end boardrooms met een studio setting, ideaal voor het organiseren van onder meer webcasts, webinars, en Algemene vergaderingen Aandeelhouders (AvA). De gebruiker van de ruimte wordt volledig technisch ondersteund door NEP, en op hospitality niveau door Tribes. De centrale regie – vanuit de regieruimte op het Media Park in Hilversum – zorgt voor een volledig te personaliseren webinar platform, en voegt op de gewenste momenten slides, graphics, chat- en poll functionaliteiten toe aan de uitzending in broadcast kwaliteit.

‘Ik ben blij dat we samen met strategisch partner Tribes nu ook verschillende A locaties in Amsterdam en Rotterdam hebben ontsloten waarbij bijvoorbeeld het management of directieleden van organisaties op een digitale en vooral interactieve wijze hun personeel kunnen bereiken via ons beveiligd online platform. Op deze manier kunnen wij onze klanten nog beter bedienen met onze webcast en webinar oplossingen op verschillende locaties door heel Nederland.’

Ralf van Vegten Managing Director NEP The Netherlands:

Krachtige boodschap
Schaepman benadrukt de invloed van de techniek die wordt gebruikt tijdens een webinar of andere digitale communicatievormen op je boodschap: ‘wanneer je een belangrijke boodschap hebt, wil je absoluut voorkomen dat jouw beeld hapert, of dat jouw PowerPoint niet op tijd start. Als dit soepel loopt, kom je krachtig over. Maar hetzelfde geldt voor de omgeving: een zakelijk bericht komt heel anders aan in een professionele omgeving, dan wanneer je dit vanuit je woonkamer moet doen. Dat hebben we nu mogelijk gemaakt met onze Webinar Rooms.’

Over Tribes
Tribes is in 2015 opgericht door Eduard Schaepman en Jasper Bekkering. In deze korte tijd heeft het bedrijf al 17 locaties geopend in Nederland, 4 in België en 3 in Duitsland. Het concept werd meerdere malen bekroond met de titel “Beste Flexibele Werkplek” en versloeg daarmee concurrenten als Regus en Wework.

Bij Tribes vind je een stam van gelijkgestemde professionals, die gaan waar hun werk hen leidt. Een gemeenschap van zakelijke nomaden. Een groep mensen die dezelfde waarden, belangen en gewoonten delen. Mensen uit alle bloedgroepen, beroepen en richtingen. Ze hebben allemaal één ding gemeen: Tribes is hun thuisbasis.

Over NEP
NEP is wereldmarktleider op het gebied van de technische realisatie (end-to-end) van sport, entertainment en corporate event producties. Naast het registreren, verwerken en distribueren van veel video content voor broadcasters, productiemaatschappijen en online platforms zet NEP haar mensen, expertise en techniek ook al jarenlang in buiten de media industrie.

NEP verzorgt al ruim 20 jaar dagelijks vele webinars, webcasts, online trainingen, en interactieve sessies voor groepen van 10 tot 100.000+ personen verspreid over alle continenten. Deze online events kunnen plaatsvinden op elke locatie zoals de Tribes locaties in Amsterdam en Rotterdam, in een van onze vele studio locaties of in een virtuele studio volledig gepersonaliseerd in de gewenste huisstijl en worden via een beveiligde sessie via elk platform gestreamd naar de desbetreffende doelgroep.

Vanwege de robuuste ISO gecertificeerde broadcast IT-infrastructuur van NEP en haar eigen glasvezelnetwerk is NEP heel flexibel, schaalbaar en kan NEP de continuïteit van haar dienstverlening 24/7 waarborgen. 

Persinformatie:
Voor meer informatie, aanvullend materiaal of interview verzoeken kunt u contact opnemen met Eline Hamelijnck, eline@tribes.world of +31 6 200 20 883.

Share

Related