Nieuws & Blogs

MedischeScholing.nl en Creative Animal bereiken tienduizenden zorgprofessionals met online COVID-scholingen

Hilversum, 19 juli 2021Met het idee om zorgprofessionals te informeren over het ‘nieuwe’ coronavirus, namen oprichters Richard Supheert en Kasper Maltha van MedischeScholing.nl, een kennisplatform voor de medische sector, in maart 2020 contact op met Creative Animal. Het animo voor meer informatie bleek zo groot te zijn, dat zij op zoek waren naar een manier om een online webinar te registreren en zoveel mogelijk zorgprofessionals te bereiken via een livestream.

En niet zonder succes. Maar liefst 51.000 bezoekers uit de medische wereld woonden deze eerste COVID-19 livestream bij waarin virologen zoals Marion Koopmans spraken over het virus, de snel veranderende situatie in ons land en de perspectieven voor de maanden die volgden. Het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Landelijke Huisartsenvereniging en zelfs het Ministerie van VWS en het RIVM gebruikten MedischeScholing.nl als digitaal communicatiekanaal. Gemiddeld kijken er zo’n 18.000 zorgprofessionals per webinar en inmiddels speelt MedischeScholing.nl een cruciale rol in de informatievoorziening omtrent het coronavirus. Nu meer dan een jaar na de eerste COVID-19 livestream, is dit van oorsprong eenmalige initiatief uitgegroeid tot een uitgebreide reeks van webinars waarin uiteenlopende medische onderwerpen aan bod komen. 

‘Samen met tienduizenden collega’s deelden we voortschrijdende inzicht en leerden we ieder webinar weer bij voor de dagelijkse praktijk van de dag erna.’’

Richard Supheert, oprichter MedischeScholing.nl: “Samen met huisarts Kasper Maltha ben ik in 2017 MedischeScholing.nl gestart naast mijn studie Geneeskunde. Aan het begin van de crisis werd vrijwel alle nascholing geschrapt maar was de behoefte naar informatie over COVID des te groter. Daarom wilden wij aan het begin van de corona crisis een webinar organiseren om in deze behoefte te voorzien. Door middel van deze livestreams konden we de ‘collega uit de klei’ in dialoog brengen met beleidsmakers. Zo kon een huisarts uit Brabant in één keer voor tienduizenden collega’s de situatie uitleggen en wist een huisarts uit Groningen, die op dat zelfde moment nog geen één COVID-patiënt gezien, had waar hij/zij zich op voor moest bereiden. Samen met tienduizenden collega’s deelden we voortschrijdende inzichten en leerden we ieder webinar weer bij voor de dagelijkse praktijk van de dag erna.”

Marco van Norel, Director Business Growth and Partnerships bij Creative Animal: “Toen ik werd gebeld door MedischeScholing.nl dacht ik meteen, hier moeten we iets mee. Ook wij hadden begin vorig jaar niet kunnen voorzien dat dit virus zo’n grote impact op de samenleving en ook op ons bedrijf zou hebben. Wij hebben, samen met ons zusterbedrijf NEP, onze studio en faciliteiten voor de COVID-19 livestreams beschikbaar gesteld in een periode waarin er nog niet veel bekend was over dit virus. Ik vind het gaaf dat we met onze techniek en faciliteiten hebben kunnen bijdragen aan cruciale informatievoorziening en communicatie in deze onzekere periode en een mooie samenwerking met MedischeScholing.nl hebben kunnen opbouwen.”

Momenteel zijn Creative Animal en MedischeScholing.nl bezig met het uitbreiden van hun samenwerking. itorium, een educatietechnologie start-up en tevens partner van Creative Animal, is aangehaakt en inmiddels gestart met de ontwikkeling van geaccrediteerde content productie voor medische nascholingen. Deze content wordt op een hoogwaardige manier zowel technisch als inhoudelijk geproduceerd met als doel om om de content van MedischeScholing.nl naar een nog hoger niveau te brengen om zorgprofessionals op de best mogelijke manier te kunnen blijven informeren en met elkaar in contact te brengen.

Over MedischeScholing.nl

MedischeScholing.nl is een onafhankelijk initiatief dat in 2017 is opgericht door medische professionals met het doel om zorgcollega’s meer competentiegericht te laten zoeken naar (geaccrediteerde) scholing. Door op één platform alle beschikbare geaccrediteerde scholing te kunnen zoeken en vergelijken kunnen zorgprofessionals gerichter werken aan individuele leerdoelen. Daardoor draagt MedischeScholing.nl bij aan het optimaliseren van de zorg met de meest actuele informatie en onderzoeken uit de medische sector. Inmiddels zijn meer dan 45.000 zorgprofessionals aangesloten bij MedischeScholing.nl.

Share