Nieuws & Blogs

‘Nood breekt wet’: Hoe bereik je stakeholders in tijden van crisis?

Nu fysieke meetings en samenkomsten in deze Coronacrisis niet mogelijk zijn, stuiten veel bedrijven en organisaties op een grote uitdaging; Hoe bereiken we onze stakeholders in tijden van deze crisis Aandeelhoudersvergaderingen, Algemene ledenvergaderingen en andere corporate bijeenkomsten worden massaal geschrapt of uitgesteld en veel zaken worden digitaal afgehandeld. Hierdoor kunnen processen stagneren en gaat dit ten koste van de informatievoorziening en transparantie

Daarom heeft de Ministerraad deze week, op veler verzoek van beleggers en bedrijven, ingestemd met een wetsvoorstel waardoor de mogelijkheid ontstaat om (leden) vergaderingen en Algemene vergaderingen Aandeelhouders (AvA) in een virtuele omgeving te houden, zelfs als deze mogelijkheid niet is vastgesteld in de statuten of regelgeving. Daarbij zijn toegankelijkheid en interactieve communicatie belangrijke voorwaarden binnen deze noodwet. Deze wet is tijdens de Coronacrisis tijdelijk van kracht en staat verschillende instanties en organisaties toe om toch virtueel op een transparante en zichtbare manier te blijven communiceren, ook in tijden waarin fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn. 

Boardroom studio’s
Aangezien veel bedrijfslocaties en vergaderzalen momenteel gesloten zijn of beperkt toegankelijk, heeft NEP een passende oplossing bedacht waarbij onder meer aandeelhouders, certificaathouders en andere stakeholders op een interactieve wijze worden betrokken in een digitale omgeving en hiervoor niet fysiek bij elkaar aanwezig hoeven zijn. De centrale plek van informatievoorziening kan op iedere fysieke locatie plaatsvinden of in een van onze boardroom settings die standaard ingericht zijn voor webcasts en webinars, maar nu ook gebruikt worden voor Algemene vergaderingen Aandeelhouders (AvA) of andere corporate bijeenkomsten.

Locaties in Hilversum, Amsterdam en Rotterdam
Onze hoogwaardige boardroom settings op verschillende Tribes locaties zoals op de Zuidas in Amsterdam of tegenover het centraal station in Rotterdam, NEP locaties op het Media Park en het Westergasfabriekterrein in Amsterdam bieden plaats aan meerdere gelijktijdige fysieke sprekers en/of in combinatie met inkomende videocalls aan een tafel. De studio’s voldoen aan de meest recente RIVM richtlijnen en zijn uitgerust met drie 50 inch schermen in het decor. De remote bediende camera’s zijn gekoppeld aan een centrale regieruimte op het Media Park in Hilversum waar presentatie slides, instarts, graphics, chat- en poll functionaliteiten en externe bronnen zoals Skype, Zoom en Microsoft Teams kunnen worden toegevoegd aan de uitzending. Vanuit de centrale regie wordt het signaal in broadcast kwaliteit gestreamd naar het volledig personaliseerbare webinar platform van NEP of naar een platform naar keuze.


[tribes locatie: Rotterdam]

Daarnaast kan NEP voorzien in een virtuele studio zowel op het Media Park in onze groene studio als op ieder willekeurige gewenste locatie. Door gebruik te maken van een virtueel decor kunnen wij eenvoudig een groene box omtoveren tot een studio in de look & feel van uw bedrijf of organisatie. U kunt een volledig gebrande set, inclusief logo, de juiste kleuren en met een virtueel scherm voor video en presentatie slides makkelijk gebruiken om heel gericht en interactief te communiceren met uw doelgroep.

Onze boardroom studio’s bieden zo de uitkomst om op een open, transparante en verbindende manier te communiceren met verschillende share- en stakeholders in deze nieuwe en onzekere tijd, waarvan we niet weten hoelang het gaat duren. Met deze virtuele oplossing proberen wij bedrijven zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat zij zich volledig op de inhoud van de vergadering en hun stakeholders kunnen richten. 

Vanwege onze robuuste ISO gecertificeerde broadcast IT infrastructuur en eigen glasvezelnetwerk zijn wij flexibel, schaalbaar en kunnen wij de continuïteit van onze dienstverlening 24/7 waarborgen.

Contact
Onze experts adviseren en helpen u graag bij het maken van uw keuze of het nu gaat om een eigen live-streaming evenement, webcast of webinar. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen neem contact op via marco.vannorel@nepgroup.com of via het rechtstreekse nummer: +31(0)35 67 74 003.

 

Share

Related