Nieuws & Blogs

Groeien tot de Europese technologiehub

Ik werk nu bijna vier jaar bij NEP The Netherlands. Het is fantastisch om te zien hoe snel we schakelen en bouwen. Een mooi voorbeeld is de overgang van broadcast AV naar IT. Waar we destijds dachten dat dit tussen de zes en acht jaar zou duren, kunnen we inmiddels constateren dat we bijna volledig om zijn. We hebben nog maar weinig traditioneel broadcastapparatuur: het meeste is gebaseerd op IT- en IP-technologie. Dat betekende ook dat ons bedrijf in een razend tempo, naast het opvolgen van de groeiambities, getransformeerd moest worden van een traditionele beheerorganisatie naar een IT-bedrijf. Nu, vier jaar verder, is de afdeling gegroeid van 30 naar 120 mensen.

En waar deze afdeling voorheen gefocust was op postproductie en online platformen, beheersen we nu de complete keten van glas tot glas; van lens tot huiskamer en alle technologie daartussen, die het maken van lineaire en online televisie mogelijk maakt. De overname door NEP, met haar gigantische wereldwijde netwerk, geeft ook ons klant- en dienstenportfolio een enorme boost. Dat leidt ertoe dat we nog verder gaan groeien. De grootste sportzenders van Nederland en Europa hebben in ons een partner gevonden!

De mensen maken het verschil
We willen natuurlijk veel kennis in huis halen, maar vooral ook collega’s die in ons DNA passen. Mensen die houden van snelheid, veranderingen, spanning en hoge druk. Die komen bij ons echt tot hun recht en dat maakt het team tot de unieke samenstelling die het vandaag de dag heeft. Ons team bestaat uit benaderbare, hardwerkende en zeer kundige mensen. Wij bewaken dus bij het selectieproces, ‘aan de poort’, al hetgeen we willen uitstralen. Dat zie je ook bij de Speeddate die we op zaterdag 2 juli organiseren.

Deze samenstelling zorgt er ook voor dat wij op een unieke en eigenzinnige wijze onze klanten bedienen. De klant krijgt een oplossing op maat, die past bij dat wat de klant wil bereiken – wat hem definieert. We zien dat wij aanbestedingen en opdrachten winnen, juist omdat we anders opereren dan andere bedrijven. We staan open voor een niet standaard benadering, waardoor bedrijven niet in een keurslijf worden gestopt van een traditionele IT-organisatie, maar er echt wordt gezocht naar de juiste toepassing voor een klant of een opdracht.

Groeien tot de Europese technologiehub
Deze markt is heel specifiek. We lopen voorop in technologie en nutten IT-technologie uit tot de grenzen van wat mogelijk is. Dat vereist ook een heel specifiek kennisniveau. Om die reden zijn we samenwerkingen aangegaan met MBO, HBO en TU. We willen technische studenten op niveau brengen, zodat we, zwart-wit gezegd, er later van kunnen profiteren. Onze mensen gaan samen met docenten lesgeven, waarbij de docent voorziet in het didactische deel en wij een groot deel van de inhoud leveren. Dit zorgt ervoor dat we ook veel invloed hebben op wat de student leert, en dat hij de echt relevante informatie krijgt. Daarvan kan uiteindelijk de hele markt profiteren.

Het is mijn persoonlijke missie om ervoor te zorgen dat al die samenwerkingen goed lopen. Je wilt immers niet veranderen in een soort fabriek die maar lukraak van alles aan het doen is. We willen de teamspirit erin houden. De mensen kunnen zich niet verschuilen achter ‘de organisatie’, maar zijn persoonlijk verantwoordelijk voor wat ze doen. Het is onze grootste uitdaging om dat te realiseren en de groei mogelijk te blijven maken – en daarmee Hilversum als Europese technologiehub van NEP verder uit te breiden.

Ralf van Vegten
CIO NEP The Netherlands

Share