Nieuws & Blogs

Blog: de prachtige foto’s van JJ Hunze

Er gaat geen (sport)productie voorbij die Cameraman/vrouw JJ Hunze niet vastlegt op prachtige foto’s. WK Schaatsen, de UAE Tour in de Verenigde Arabische Emiraten, ICC Cricket, talloze voetbalwedstrijden, waarvan meest recentelijk de EK wedstrijd Nederland- Noord-Macedonië, en ga zo maar door. Tijdens iedere productie neemt JJ, als er ook maar even tijd over is, een paar foto’s voor in haar digitale ‘plakboek’, die ze trots deelt met de buitenwereld.

Trots op het werk als cameraman/vrouw is ze dus zeker, maar het meest trots is ze op het project Red Bull Knock Out 2018, het WK Allround Schaatsen in het Olympisch Stadion en de Champions League. JJ: “Stuk voor stuk mega grote projecten op sportgebied met al hun verscheidenheid in uitdagingen. Red Bull vanwege het intense weer, de locatie met het moeilijk toegankelijke kilometers brede strand, WK Allround vanwege de unieke locatie in een niet-schaatsstadion, de entourage, het weerelement… en de Champions League met zijn brede publieke aandacht en het camerawerk op hoog niveau. Er wordt voor deze wedstrijden toch net wat meer van je gevraagd en je voelt de adrenaline toch net wat meer vloeien als de hymne gaat spelen.

Ik verheug me deze zomer nog op het vervolg EURO2020 want ik vind dit een waanzinnig mooi project waar we voor het eerst sinds jaren weer met een onder andere een grote Nederlandse ploeg de wedstrijden in Amsterdam in beeld mogen brengen. Dit zijn echt de wedstrijden waar je het voor wil doen! Ook kijk ik uit naar de TT Assen en de start van een nieuw voetbalseizoen met de Champions League, Europa League en de Conference Cup, ongekend uniek en gaaf dat we hierbij mogen zijn! Kortom… we zitten niet stil. Zin in!”

 

Share